Dr. Kiss Árpádra emlékeztünk

Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár adott otthont a 100 éve született Dr. Kiss Árpád genetikus és növénynemesítő emlékére rendezett emlékülésnek és kiállításnak január 12-én.

A megemlékező előadások sorát Báldy Béla nyugalmazott növénynemesítő kezdte, aki Kiss Árpád Kecskeméten töltött éveit mutatta be. Kiss Árpád fia, Dr. habil Kiss József növénynemesítő, ny. egyetemi docens Édesapja életébe, munkásságába engedett betekintést. Dr. Bóna Lajos, a Gabonakutató Nonprofit Kft. igazgatójaként a tritikále nemesítés jelenéről tartott előadást. Ezt követően a Kecskeméti Televízió Kiss Árpáddal készített portréfilmje került levetítésre, majd a megjelent régi kollégák osztották meg emlékeiket. A rendezvény végén a Gabonakutató munkatársai tritikále lisztből készült ízletes süteményekkel kínálták meg a résztvevőket.

A Katona József Könyvtár Helytörténeti gyűjteményében Kiss Árpád életéről és munkásságáról dokumentum kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. A tudós tiszteletére hamarosan egy utat is el fognak elnevezni a ZKI közelében.